Spaghetti Met Knoflook, Olijfolie, Ansjovis En Chilipepertjes

Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Pietje Assen » Type: Meer van het type: Pasta

Spaghetti Met Knoflook, Olijfolie, Ansjovis En Chilipepertjes Bereidingwijze

Kook de spaghetti: breng 5 liter water in een grote pan met deksel aan de kook. Voeg 5 eetlepels zout toe als het water kookt en leg het deksel er weer op. Doe de spaghetti erin en schep hem om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Kook de spaghetti al dente en giet hem af in een vergiet. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan of pan met dikke bodem, fruit de knoflook en neem de pan van het vuur zodra de knoflook bruin begint te worden. Laat de olie afkoelen. Doe de ansjovis in de olie. Doe 2 eetlepels van het kookwater van de pasta bij de olie. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken. Doe de spaghetti dan samen met de peterselie en chilipeper bij de olijfolie en schep alles goed door elkaar tot de ansjovisfilets helemaal gesmolten zijn.

Boodschappenlijstje
  • 500 G Spaghetti
  • 200 Ml Extra Vergine Olijfolie
  • 3 Teentjes Knoflook, In Dunne Plakjes
  • 3 Ansjovisfilets In Olijfolie, Fijngehakt
  • 1 Klein Bosje Bladpeterselie, Fijngehakt
  • 1 Rood Chilipepertje, Peperoncino, Vers Of Gedroogd, Fijngehakt
Probeer ook eens...