Speculaas Perentaart

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak

Speculaas Perentaart Bereidingwijze

Bereidingstijd: 20 minuten + 50 minuten bakken Bereiding 1.Verwarm de oven voor op 160 °C. 2.Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. 3.Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa. Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, de speculaaskruiden, een mespunt zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. 4.Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. 5.et de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. 6.Laat de taart in de vorm afkoelen.

Boodschappenlijstje
  • 4 Eieren
  • 1 El Citroensap
  • 150 Gr Zachte Boter
  • 150 Gr Bloem
  • 5 Kleine Handperen
  • 150 Gr Amandelspijs
  • 4 El Abrikozenjam
  • 1 El Speculaaskruiden
Probeer ook eens...