Spelt Ontbijtkoek
Aantal personen: 20 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jos Tiehuis » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze- Verwarm de oven voor op 170C, hetelucht 160C. - Meng alle droge ingredienten van te voren goed door elkaar. - Voeg dan de eieren, de honing en het water al roerend toe. - Mix goed door op een hogere stand van de mixer tot er luchtbubbels in het mengsel verschijnen. - Doe het deeg in een ingevette cakevorm. - Dek de bovenkant van de cakevorm af met een stuk ingevet bakpapier om een egale korst te krijgen. - Bak de koek in minimaal 1 uur gaar. Eventueel kan de laatste 10-20 minuten de temperatuur verlaagd worden naar 125C (hetelucht 100C) om aanbranden te voorkomen. Doe tijdens het bakken de oven niet open om inzakken te voorkomen! - Zodra de koek gaar is voorzichtig uit de vorm halen en nog warm in aluminiumfolie inpakken en af laten koelen. Dit zorgt voor de typische plakkerige korst van de ontbijtkoek. Eet smakelijk!
- 200 Gram Speltmeel
- 50 Gram Tarwebloem
- 250 Gram Bruine Basterdsuiker
- 2 Eieren
- 1 El Koekkruiden
- 1 El Gemberpoeder
- 2 El Honing
- 1 Zakje Bakpoeder
- 85 Ml Water