Heerlijke Kokoskussentjes Voor Bij De High Tea
Aantal personen: 20 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Carolien van Wessel » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMaak de citroen en 1 sinaasappel goed schoon en rasp de gele en Oranje schil er dun af. Pers daarna de sinaasappel uit en meet ongeveer 125 ml sap af. vervolgens breng je de suiker,melk en boter al roerend aan de kook en laat je de suiker smelten en laat dat ongeveer 10 minuten pruttelen op zacht vuur tot er een dikke karamel ontstaat en roer regelmatig. haal daarna de pan van het vuur en roer de kokos met de geraspte sinaasappelschil en de geraspte citroenschil en het afgemeten sap, de dooier en de vanillesuiker door de karamel. Verwarm het geheel circa 10 minuten al roerende op zacht vuur tot de massa stevig wordt en niet laten aanbranden. Laat het mengsel iets afkoelen, Vorm er dan balletjes van de grootte van een walnoot en rol ze door de rest van de suiker. Steek in elk balletje een kruidnagel en leg ze op een schaal.
- 250 Gram Kokos
- 1 Stuks Citroen
- 2 Stuks Sinaasappelsap
- 400 Gram Suiker
- 125 Ml Melk
- 1 Eetlepel Boter
- 1 Stuks Eidooier
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 30 Gram Kruidnagels