Tomaten-olijvenchutney

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Tomaten-olijvenchutney Bereidingwijze

Bij kip, vlees, vis en gegrilde groente. Ook heel lekker als je tapas maakt. Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oven Bereiding 1.Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tomaten met de snijkant boven naast elkaar in de ovenschaal of braadslede. Leg de teentjes knoflook, plakken citroen en kruiden ertussen. 2.Strooi er suiker, zout en peper over. Druppel de olie erover. 3.Rooster de tomaten 40-45 minuten in het midden van de oven. 4.Verwijder de kruidentakjes. 5.Pureer de helft van de tomaten met de gepelde knoflook grof. Snijd de rest van de tomaten (verwijder de losse schillen) iets kleiner. 6.Meng ze door de gepureerde tomaten met de gedroogde tomaten en olijven. 7.Schep de chutney in de glazen pot.

Boodschappenlijstje
  • 750 Gr Trostomaten, Gehalveerd
  • 4 Knoflookteentjes, Ongepeld
  • 2 Rozemarijn Takjes
  • 2 Tijm Takjes
  • 2 El Suiker
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 4 El Olijfolie
  • Gedroogde Tomaten , Op Olie, In Stukjes
  • 12 Zwarte Olijven , Zonder Pit, In Plakjes
Probeer ook eens...