Turkse Pizza (lahmacun)

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Marit Blesje » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Turkse Pizza (lahmacun) Bereidingwijze

Voor de deeg:500gr bloem, 1zakje bakpoeder, half theelepel zout en lauwwater.beetje meel om te rollen. Voor de vulling; 300gr lamsgehakt, 3 uien, 2 tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree, zout, peper,paprikapoeder en 3 eetlepel zonnebloem olie oven voor warmen op 180grd. Deeg: pak een diepe kom, doe het meel, zout en bakpoeder erin, giet langzaam het water en maak een zachte deeg, dat het niet op je handen pakken. Zet het afgedekt apart. Vulling: Uien, tomaten in kleine stukjes sneden en doe het in een schaaltje daarna gehakt, zout en peper,paprikapoeder, tomatenpuree en zonnebloemolie erin en goed kneden. Voor het gewenste grootte ronde balletjes van deeg en met met een roller dunne cirkel maken (net als pannekoek)met beetje meel erover strooien. Doe er bovenop (strijk)de gehakt vulling op. Leg het pizza op de oven blad en bak 10 min. Voor ieder wens kan je knooflooksaus en rauwkost erin doen en oprollen. Eet smakelijk!!

Boodschappenlijstje
Probeer ook eens...