Vanilleijs Met Eigengemaakte Chocoladesaus

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Vanilleijs Met Eigengemaakte Chocoladesaus Bereidingwijze

Het smelten van de chocolade doe je au-bain-marie: zet een pan water op het vuur en zet daarin een kom waarin je de chocolade smelt. Als je het voor de eerste keer doet: let goed op dat je de kom later makkelijk weer uit 't water kan halen. Als hij erg zwaar is en de rand net boven het water uit komt wil je dat niet met je blote handen doen! Nadat de chocolade gesmolten is gooi je er evenveel room bij als dat je chocolade hebt (in volume). Goed roeren, eventueel nog een beetje melk er bij om het wat smeuiger te maken. Chocolade gaat over het ijs heen, en als je het hebt een wafeltje er bij.

Boodschappenlijstje
  • Vanille Ijs
  • Pure Chocolade (72% Cacao)
  • Room
Probeer ook eens...