Vleesbrood Met Krieken
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe het gehakt samen met de sjalot, nootmuskaat, eierdooier, peper, zout, peterselie en wat paneermeel in de keukenmachine en meng goed onder elkaar. Maar hiervan een mooi stuk vleesbrood en rol het nog een keer in wat paneermeel, zet uurtje opzij. Smelt een flinke klont boter in een kom en bak voorzichtig het vleesbrood aan alle kanten krokant, draai vervolgens het vuur lager en laat zeer zachtjes onder deksel gaarkoken, let er op dat het volledig moet zijn uitgebakken. Doe ondertussen de krieken mét sap in een pan, voeg het kaneelstokje toe, samen met een scheutje jenever. Verwarm langzaam en laat half uurtje warm staan. Neem tenslotte de krieken even uit het sap en laat dit wat inkoken. Snij het vlees in dikke schijven en verdeel over de borden, schep de noordkrieken erover.
- 800 Gr Gemengd Gehakt
- Handvol Vers Gesnipperde Peterselie
- 1 Eierdooier
- Nootmuskaat
- Sjalot, Fijngesnipperd
- Paneermeel
- 1 Bokaal Noordkrieken Ca. 650 G
- Kaneelstok
- Glaasje (sinaasappel)jenever
- Verse Peper & Zout