Zalm Met Grieks Gekruide Tomatensaus

Aantal personen: 2 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst

Zalm Met Grieks Gekruide Tomatensaus Bereidingwijze

Boontjes en broccoli koken. Maak een marinade: Uitje, paprika en knoflook aanbakken in wat olie. Schep er een eetlepel tomatenpuree doorheen en strooi er griekse kruiden over. Gas uitdoen. De marinade op smaak brengen met bouillonpoeder, suiker, oregano, kruizemunt, tomatenketchup en citroensap. Vis in de marinade omscheppen en in de koelkast 2 uur laten intrekken. Voor het opdienen: in glazen schaal scheppen en met magnetron-folie toedekken, 4 minuten in de magnetron, op de hoogste stand. Uit de magnetron nog 2 minuten laten nagaren. Tijdens het nagaren evt. de groente bij de vis voegen. Rijst: Uitje fruiten in wat olie. Knoflook fijnsnijden en bij het uitje doen, rijst toevoegen en goed omscheppen. Theelepel bouillonpoeder en wat citroensap toevoegen. Water toevoegen, twee keer zo hoog als de rijst. Alles aan de kook brengen en ca. 15 minuten op laag vuur laten garen. Opdienen met olijven en peterselie.

Boodschappenlijstje
  • 2 Stukjes Zalm (250 Gram)
  • 100 Gram Boontjes
  • Ui
  • 2 Knoflookteentjes
  • Broccoli
  • Halve Paprika
  • Olie
  • Scheutje Citroensap
  • 3 Theelepels Gyros-kruiden
  • 2 Theelepels Bouillonpoeder
  • Beetje Kruizemunt
  • 3 Eetlepels Tomatenketchup
  • 3 Theelepels Suiker
  • 1 Eetlepel Oregano
  • 1 Eetlepel Tomatenpuree
  • Rijst:
  • Half Kopje Rijst
  • Uitje
  • Beetje Citroensap
  • Knoflookteentje
  • 1.5 Theelepel Bouillonpoeder
  • Olie
  • Water
Probeer ook eens...