Zonnebloembrood
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Jos Tiehuis » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
Bereidingwijze- Los de gist en eventueel de suiker of honing op in het lauwe water - Mix de zonnebloempitten door het meel - Maak een kuil in het meel en giet het water in deze kuil - Voeg de zonnebloemolie toe - Meng het water, het deeg en de zonnebloemolie en kneed het tot een mooi en soepel deeg - Laat dit 30 minuten afgedekt op een warme plek rusten - Kneed het deeg opnieuw en rol uit tot een plak - Vouw dit deeg op in 3'en en maak een rol zolang als je broodblik - Leg de rol in het ingevette broodblik met de naad naar boven - Dek het blik af met een vochtige doek en laat 1,5 uur reizen. - Verwarm de oven voor op 185C (Hetelucht 170C) - Bak het brood in 35-40 minuten gaar.
- 500 Gram Volkoren Tarwemeel
- 75 Gram Zonnebloempitten
- 20 Gram Verse Gist
- 250 Ml Lauw Water
- 4 El Zonnebloemolie
- 1 El Suiker Of Honing