Oma's Appeltaart

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak

Oma's Appeltaart Bereidingwijze

Een recept voor een lekkere ouderwetse appeltaart, zoals oma het maakte. Het lekkerste is deze taart een dag van te voren te maken, dan smaakt het echt naar vroeger! Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur 1.Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Vet de rand van de vorm in. 2.Meng in een kom het bakmeel met 100 gram suiker, de boter, de eierdooier en een mespuntje zout met de handmixer tot een kruimelig deeg. 3.Druk de deeg uit tegen de bodem en rand van de springvorm. Laat de deegbodem 30 minuten rusten in de koelkast. 4.Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Schep in een kom de appel om met 2 theelepels kaneel en het restant van de suiker (50 gram). Bestrooi de bodem met de custardpeoder en verdeel de appel erover. Duw de deegrand terug tot de appelvulling. 5.Bak de taart in een uur bruyin en gaar. 6.Maak de taartgelei aan met 2 eetlepels appelsap. Verwarm in een steelpan de rest van het sap en voeg de aangemaakte taartgelei toe. Breng al roerende aan de kook en neem de pan van het vuur. 7.Bestrijk de taartrand met wat gelei voor een mooie glans. Schenk de resterende gelei over de appelvulling. Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder dan de vorm. 8.Bij serveren: Schep de crème fraiche in een schaal en bestuif met kaneel.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Suiker
  • 1 Ei, Alleen De Dooier
  • 400 Ml Creme Fraiche
  • 3 Tl Kaneelpoeder
  • 200 Gr Zelfrijzend Bakmeel
  • 2 Jonagold Appels
  • 100 Gr Roomboter Op Kamertemperatuur
  • 2 Goudrenetten Appels
  • 1 El Custardpoeder
  • 1 Pakje Heldere Taartgelei
  • 200 Ml Appelsap
Probeer ook eens...