Advocaat Mousse

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: To Luggers » Type: Meer van het type: Anders

Advocaat Mousse Bereidingwijze

Week de gelatine in koud water, klop de slagroom stijf echter niet te stijf doe het ei met de eierdooier en suiker in een dieppe kom houd deze enigzins iets schuin klop au bain marie het eimengsel totdat het licht bind haal dekom uit het waterbad, los de uitgeknepen gelatine op in 1 eetl.heet water klop de gelatine door het eibeslag zet de kom in een koudwaterbad en klop de massa lauw af voel aan de kom, spatel nu eerst de advocaat en vervolgens de slagroom erdoor verdeel de mousse over 4 coupes koel het dessert een nacht in de koelkast garneer het bij opdienen met een toefje opgeslagen slagroom en steek in slagroom een chocolaatje.

Boodschappenlijstje
  • 150gr. Advocaat, 125gr. Slagroom,50gr. Suiker, 1heel Ei
  • 1 Eierdooier. 2 Blaadjes Gelatine.
Probeer ook eens...