American Cheesecake

Aantal personen: 12 » Keuken: Anders » Geplaatst door: irene » Type: Meer van het type: Hartige taarten

American Cheesecake Bereidingwijze

VOORBEREIDEN (Kan 1 dag van tevoren) Oven voorverwarmen op 160 graden C. In plastic zak koekjes doen en op plank leggen. Met deegroller koekjes fijn verkruimelen. Of in keukenmachine fijnmalen. In kom doen. In steelpan (of in magnetron) boter smelten. Gesmolten boter en 1 1/2 eetlepel suiker door koekkruim roeren. Op bodem van springvorm (doorsnede 24 cm) uitspreiden. Met bolle kant van lepel op bodem aandrukken. Tot gebruik springvorm in koelkast zetten. Boven 2 kommen eieren splitsen. Eiwitten bijna stijfkloppen (er mag absoluut geen vet of eidooier bijkomen, anders klopt eiwit niet stijf). Al kloppende helft van rest van suiker (ongeveer 75 gram) toevoegen. Blijven kloppen tot stijve pieken ontstaan. Aan dooiers toevoegen: vanillesuiker en rest van suiker (ongeveer 75 gram). Schuimig kloppen. Erdoor kloppen: Mon Chou. Tot glad mengsel kloppen. Erdoor kloppen: bloem, snufje zout, citroensap en slagroom. Mon Choumengsel door eiwit mengen. Mengsel over springvormbodem uitspreiden. Op rooster in midden van oven, taart in +_ 1 1/2 uur gaar en lichtbruin bakken. Taart koud laten worden. Rand van springvorm verwijderen. Taart afgedekt minstens 3 uur in koelkast zetten. BEREIDEN Taart in 12 punten snijden. Ook lekker met stijf geklopte slagroom met suiker. (Deze taart kunt u ook in punten gesneden en verpakt in aluminiumfolie invriezen. Bewaartijd: ongeveer 1 1/2 uur. Ontdooitijd : ongeveer 3 uur)

Boodschappenlijstje
  • 14 San Fransisco Koekjes
  • 60 Gr Boter
  • 150 Gr Suiker
  • 3 Eieren
  • 500 Gr Mon Chou
  • 2 Gr Vanillesuiker
  • 40 Gr Bloem
  • 10 Gr Zout
  • 30 Ml Citroensap
  • 250 Ml Slagroom
Probeer ook eens...