Millionaire Cookies - Koekjes Met Caramel En Chocola

Aantal personen: 12 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Rosemarije ter Haar Colnstart » Type: Meer van het type: Gebak

Millionaire Cookies - Koekjes Met Caramel En Chocola Bereidingwijze

Voor het koekje: 140 gr bloem 55ngr kristalsuiker 85 gr boter ( liefst roomboter) Dit mengen tot een soepel deeg, bekleed een vierkanre bakvorm of ovenschaal met bakpapier ( kun je het er makkelijk later uithalen) en dan 20 minuten in de oven op 160 graden. Caramel: Er zijn veel verschillende manieren om caramel te maken, maar de volgende twee manieren zijn het makkelijkst: 1. Neem een blikje gecondenseerde melk ( friesche vlag?) , haal het etiket eraf en zet hem in een pan kokend water. Laat dit 3 uur of meer koken. Zorg ervoor dat het blik altijd onder water blijft staan anders ploft ie! 2. Neem een blikje gecondenseerde melk en leeg de inhoud in een hittebestendige schaal. Warm deze au bain marie tot het een caramelkleur krijgt. Tussendoor goed doorroeren! Zodra de caramel klaar is kun je deze over de cookies uitsmeren. Zet daarna de hele handel in de koelkast o, het te laten uitharden. Choco: Minimaal 150 gr choco, puur is lekker, maar melk ook! Smelt de choco au bain marie of 30 seconde in de magnetron, roeren en dit herhalen tot dat het helemaal glad is en giet deze uit over de cookies/caramel. Weer even in de koelkast en dan: NOMNOMNOMNOMNOM!

Boodschappenlijstje
  • 140 Gram Bloem
  • 55 Gram Kristalsuiker
  • 85 Gram Roomboter
  • 1 Blik Gecondenseerde Melk (frische Vlag) Of Kant En Klaar Bebobgeen (De Ruijter, Bij Broodbeleg)
  • 150 Gram Choco Puur Of Melk
Probeer ook eens...