Appel-rozijncrumble Met Vanille-ijs

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: irene » Type: Meer van het type: Anders

Appel-rozijncrumble Met Vanille-ijs Bereidingwijze

Appel-rozijncrumble met vanille-ijs nagerecht bereiden 15 min, wachten 20 min 4 personen Bron Receptkaarten 52 01 08 Type vegetarisch, Kooktechniek oven Bevat Energie 495 kCal- Eiwit 7 g- Vet 22 g- Koolhydraten 67 g (per eenpersoonsportie) Beoordeel dit recept! 1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren (4 stemmen) Oven voorverwarmen op 180 °C. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Appel mengen met citroensap, rozijnen, 1 el suiker en kaneel. Appelmengsel over bodem van ovenschaal verdelen en iets aandrukken. Amandelen in foodprocessor fijnmalen. In kom boter mengen met bakmeel, gemalen amandelen en rest van suiker en snel met handen tot samenhangend korrelig deegmengsel kneden. Deeg over appelmengsel verdelen en iets aandrukken. Met vork deeg voorzichtig iets rul maken. Ovenschaal ca. 20 min. in midden van oven bakken tot bovenlaag goudgeel gekleurd is. Appelcrumble over 4 schaal-tjes verdelen en bol ijs ernaast scheppen.

Boodschappenlijstje
  • 500 G Appels Goudreinetten (zak A 1 Kg)
  • 1 Eetlepel Citroensap (knijpflesje A 115 Ml)
  • 4 Eetlepels Blanke Rozijnen (zak A 500 G)
  • 5 Eetlepels Suiker
  • 1 Theelepel Kaneelpoeder
  • 1 Bakje Garneeramandelen (55 G)
  • 50 G Boter
  • 100 G Zelfrijzend Bakmeel (pak A 1 Kg)
  • 4 Bolletjes Vanilleijs (bak A 1 Liter)
Probeer ook eens...