Aspergerolletjes Met Gekookte Ham
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwijder de korst van de kaas en rasp deze fijn. Kook de aardappelen en pureer ze, samen met wat nootmuskaat, 2 el geraspte kaas, 2 el bechamelsaus en een klontje boter. Schil de asperges en kook (stoom) ze beetgaar. Verwijder het zwoerd van de ham, spreid ze open en leg er telkens twee asperges op. Doe er wat peper en zout op en rol op. Verwarm de oven voor op 210°. beboter een ovenschotel en verdeel er de puree in. Leg er de aspergerolletjes op en overgiet met de rest van de bechamelsaus. Bestrooi het geheel met de resterende kaas. Gratineer in de oven gedurende ongeveer 15 minuten tot een mooi kleurtje ontstaat. Werk af met de peterselie en dien onmiddellijk op.
- 16 Witte Asperges
- 8 Plakken Gekookte Ham
- 4 Dl Bechamelsaus
- 4 Porties Aardappelen
- 100 Gr Oud Brugge Kaas, In Blok
- Gehakte Bladpeterselie
- Klontje Boter
- Nootmuskaat
- Peper En Zout