Kokosflensjes

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Kokosflensjes Bereidingwijze

Maak van bloem, kokosmelk, ei en zout een glad beslag. Laat het beslag een kwartiertje staan en klop het dan nog even op. Bak er in weinig ghee of geklaarde boter 8 flinterdunne flensjes van. Schep in een kom kokos, kaneel en sui-ker door elkaar. Sprenkel er 3 eetlepels kokend water over en roer alles goed door. Sprenkel daarna opnieuw 3 eetle-pels kokend water erover en roer alles opnieuw door elkaar. Laat het mengsel 5 minuten rusten en roer het dan nog-maals door. Bestrijk de warme flensjes met het mengsel. Rol de flensjes daarna op. Presenteer ze op kleine voorverwarmde bordjes.

Boodschappenlijstje
  • 75 Gram Bloem
  • 2 Dl Dunne Kokosmelk
  • 1 Losgeklopt Ei
  • Mespuntje Zout
  • 3-5 Eetlepels Ghee Of Geklaarde Boter
  • 50 Gram Gedroogde Geraspte Kokos
  • 1.5 Theelepel Kaneel
  • 2 Eetlepels Basterdsuiker
Probeer ook eens...