Kabeljauw Met Beukenzwamsaus

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Kabeljauw Met Beukenzwamsaus Bereidingwijze

Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een borsteltje. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel. Laat de kleine paddenstoelen heel en halveer de grote. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Kneus de teen knoflook. Snijd een eetlepel koude boter in blokjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Hak de bieslook fijn. Laat in een steelpan de wijn en de visfond op zacht vuur tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en laat de saus op zacht vuur inkoken tot de saus mooi van dikte is (ingekookt tot ongeveer eenderde deel). Neem de pan van het vuur. Kruid de vis met peper. Verwarm twee borden voor. Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin de vis in ongeveer vijf tot zes minuten aan beide zijde goudbruin en gaar. Schep de filets op de voorverwarmde borden. Verhit een eetlepel boter in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met de sjalotjes en de knoflook twee à drie minuten. Verwijder de knoflook. Verwarm intussen de saus, neem de pan van het vuur en klop de bieslook en de koude boterblokjes met de staafmixer door de saus. Schep de paddenstoelen voorzichtig door de saus en breng deze op smaak met zout en peper. Schep de saus over de vis. Lekker met aardappelpuree en tuinboontjes.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Beukenzwam
  • 2 Sjalotjes
  • 1 Grote Teen Knoflook
  • 3 El Koude Boter
  • 15 Gr Bieslook
  • 50 Ml Droge Witte Wijn
  • 50 Ml Visfond
  • 200 Ml Slagroom
  • 2 Kabeljauwfilets (à 150 G)
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...