Ayam Pangang
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Mathijn Geesien » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeDeze heerlijke pittige zoete kip kan zowel in de oven als op de barbecue worden klaargemaakt. Maak de kip schoon, maar ontvel het niet en snijd deze in stukken. Gebruik ook de kippelevertjes! Grill de kipstukken in de braadslee ongeveer 20 minuten in de oven of op de barbecue. Maak de rode lomboks (spaanse pepers) fijn in de keukenmachine of vijzel. Fruit heel licht de knoflook en rode lomboks in 1 eetlepel olie aan. Voeg de stukken gegrilde kip toe en meng deze met de knoflook en rode lomboks. Voeg dan het sap van een halve citroen en de ketjap manis toe. Laat het geheel nog zo'n 5 minuten smoren. Voeg de suiker toe en laat het inkoken. Bereiding in de oven: Leg de stukken kip in de bakslede en overgiet het met de marinade. Laat nog 20 minuten grillen tot er een krokant velletje ontstaat. Bereiding op de barbecue: Smeer de stukken kip in met de marinade en rooster het op de barbecue. Bij het roosteren en omkeren van de kip af en toe insmeren met de marinade. Selamat Makan! Eet smakelijk
- 3 Rode Lomboks
- 1 El Suiker
- 5 El Katjap Manis
- Sap Van Een Halve Citroen
- 4 Teentjes Knoflook
- Zout En Peper
- 1 Hele Kip
- 1 El Olie