Bami
Aantal personen: 4 » Keuken: Thais » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeDeze bami is lekker snel klaar, kost weinig en toch een heerlijke maaltijd op tafel. Bereidingstijd: 15 minuten 1.Kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2.Verhit 3 el olie in een wok of hapjespan, laat hierin de knoflook en de gember licht kleuren, voeg 3 el sojasaus en de bamigroenten toe. 3.Roerbak de groenten 4-6 min. tot ze slinken. Schep de bami door de groenten. Breng de bami eventueel verder op smaak met sojasaus. 4.Houd de mie warm onder de folie. 5.Verhit 1 el olie in een antiaanbakpan, breek de eieren er naast elkaar boven en bak 4 spiegeleieren tegelijk op hoog vuur. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. 6.Serveer de porties bami met een gebakken ei, bestrooi het gerecht met de pinda's en serveer er atjar tjampoer en sambal naar smaak bij.
- 4 Eieren
- Sambal Oelek
- 1 Teentje Fijngesneden Knoflook
- 1 Cm Geraspte Gember
- 3 El Sojasaus
- 50 Gr Gezouten Pinda's
- 4 El Zonnebloemolie
- 400 Gr Nestjes Mie
- 500 Gr Nasi/bami Groentemix
- Potje Atjar Tjampoer , A 350 Gram