Bessenbrood

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Bessenbrood Bereidingwijze

Spoel de bessen af onder koud stromend water en laat ze even uitlekken in een zeef. Spreid ze daarna uit op een laagje keukenpapier. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel uit. Zeef 300 gram bloem boven een kom en meng de gist erdoor. Schep daarna de geraspte sinaas-appelschil, kardemom, basterdsuiker en zout erdoor. Maak in het midden een kuiltje en breek de eieren erboven. Voeg de kwark met 50 gram boter en 50 milliliter sinaasappelsap toe en meng alles met de handmixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Strooi de rest van de bloem op het aanrecht en kneed het deeg tot het soepel en elastisch wordt. Druk het deeg tot een platte lap en strooi de bessen erover. Vouw het deeg in vieren en kneed de bessen er voorzichtig doorheen. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, op een warme plaats 2 uur rijzen tot het volume is verdubbeld. Vet een briochevorm (een wijd uitlopende, gekartelde vorm) of een ronde ovenschaal in. Kneed het deeg voorzichtig door en vorm het deeg tot een ronde bal. Leg de deegbal in de vorm en laat het deeg op een warme plaats nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 C. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak het brood in 20 tot 25 -minuten goudbruin en gaar. Laat het brood in de oven 10 -minuten afkoelen. Neem het brood uit de vorm en bestrijk het direct met de rest van de boter. Bestuif het brood royaal met poedersuiker en laat het op een rooster verder afkoelen.

Boodschappenlijstje
  • 200 Gr Honingbessen Of Blauwe Bessen
  • Sinaasappel
  • 350 Gr Bloem
  • 1 Zakje Gedroogde Gist
  • 1 Tl Gemalen Kardemom
  • 50 Gr Lichte Basterdsuiker
  • 1 Tl Zout
  • 3 Eieren
  • 100 Gr Kwark
  • 50 Gr Zachte Roomboter
  • 50 Ml Sinaasappelsap
  • Poedersuiker
Probeer ook eens...