Italiaanse Notenkoekjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVoor ca. 30 koekjes Rooster de noten in een droge koekenpan ca. 5 minuten. Meng er de bigarreaux, de sinaasappelschil en de bloem door. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Smelt in een pannetje de boter, suiker en honing zachtjes. Laat het mengsel niet koken. Neem van het vuur af en giet bij het notenmengsel. Roer goed door. Spreid het mengsel uit over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Bak het mengsel in 25 -30 min goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Snijd er met een scherp mes mooie punten van voordat het helemaal koud is. Breng in een pannetje water aan de kook en zet er een kom op. De bodem van de kom moet het water niet raken. Breek de chocolade in stukken en doe ze in de kom. Zet het vuur uit en doe een deksel op de kom. Laat de chocolade op deze manier zachtjes smelten. Doop de punten florentine in de witte chocolade en laat ze op een stuk bakpapier afkoelen.
- 350 Gr Gemengde Noten Zonder Velletje (hazelnoten, Amandelen, Walnoten)
- 200 Gr Rode Bigarreaux (gekonfijte Kers)
- 100 Gr Gekonfijte Sinaasappelschil
- 45 Gr Bloem
- 25 Gr Boter + Extra Om In Te Vetten
- 100 Gr Suiker
- 120 Ml Honing
- 50 Gr Witte Chocolade