Bloemkooltaart
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Eldert Assendorp » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeDe hoeveelheid aardappelen en bloemkool zijn hetzelfde als bij de gewone warme maaltijd dus die moet je zelf bedenken. Kook de aardappelen en de bloemkool gaar en bak ondertussen 1 of 2 uien in kleine stukjes gesneden. Stamp de hele boel door elkaar samen met twee eieren (bij een taart voor twee personen), wat mosterd, boter en geraspte kaas. Uitgebakken spekjes is een optie maar ook fijngesneden zwarte olijven. Verzin maar wat. Beboter een springvorm en bestrooi de binnenkant met bloem. Alles erin en nog wat kaas erover. In de oven op 175 graden en 45 minuten later zit je te smullen. Het zal duidelijk zijn dat je deze taart een paar uur van te voren in de vorm klaar kunt zetten. Makkelijk en toch iets bijzonders als je eters krijgt.
- Bloemkool
- Aardappelen
- Uien
- 2 Eieren
- Mosterd
- Boter
- Gerapte Kaas
- Bloem