Brandnetelsoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeVOORBEREIDING 10 min BEREIDING 10 min De brandneteltoppen apart houden en de bladeren van de stengels halen. De stengels in stukjes snijden en in een beetje water koken. Als deze zacht zijn de in reepjes gesneden bladeren erbij en even gaar laten koken (2-5 minuten) Met de staafmixer pureren en met de groentenbouillon bijvullen tot de gewenste hoeveelheid soep. Kruiden met shoyu, peper en zout. De toppen even in warm water dopen (dan gaat de 'brand' eruit) en fijnsnipperen boven de pan. Brandnetelsoep maak je van de jonge scheuten. Op een goede plaats in bos plukken en goed wassen.
- 250 Gram Brandnetels
- Plantaardige Bouillonblokje Of -korrels
- Shoyu
- Peper En Zout