Broccoli/bloemkool Soep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen

Broccoli/bloemkool Soep Bereidingwijze

1. Maak de groenten schoon. Kook de groenten in aparte pannen met ruim water en zout gaar. 2. Pureer in de keukenmachine de bloemkool met 4 dl bouillon. Doe hetzelfde met de broccoli. Voeg aan beide soepen 1 dl slagroom toe en breng het aan de kook. Breng het op smaak met zout en peper. Bind de soep eventueel af met een beetje maïzena aangelengd met een scheutje water. 3. Schenk voorzichtig beide soepen tegelijk in een bord, zodat het halve bord is gevuld met witte soep en de andere helft met groene soep. 4. Garneer met geroosterd amandelschaafsel of gerookte zalmsnippers en gehakte bieslook.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Broccoli
  • 750 Gr Bloemkool
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 8 Dl Bouillon (kip Of Groenten)
  • 2 Dl Slagroom Of Blueband Finesse Voor Koken
  • Maizena
  • Geroosterde Amandelen Of Zalmsnippers, Bieslook
  • Keukenmachine Of Staafmixer
Probeer ook eens...