Chips Maken

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Fien Pieter » Type: Meer van het type: Anders

Chips Maken Bereidingwijze

Snijd de aardappelen in dunne plakjes, denk hierbij aan de dikte van de chips uit de winkel. Met een kaasschaaf of een mandoline is het gemakkelijker om deze dunne plakjes te snijden. De aardappels kunnen met schil en al gebruikt worden. Zet de frituurpan aan of verhit de olie in een pan op hoog vuur. Zorg dat de aardappels helemaal ondergedompeld kunnen worden in de olie. Gooi de aardappelschijfjes in de olie. Zorg dat u niet teveel chips tegelijk in de pan gooit. Bak de zelfgemaakte chips 2 tot 3 minuten tot deze goudbruin word. Schep nu de chips uit de pan en laat deze goed uitlekken op keukenpapier. Strooi er zout overheen naar eigen wens. Uw chips is nu klaar, u kunt nu zelf smaken toevoegen.

Boodschappenlijstje
  • Aardappelen
  • Zout
Probeer ook eens...