Chocolade Petitfours Met Kersen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Laurentien » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeKlop de slagroom stijf met 2 eetlepels kersensiroop. Snijd de cake met een scherp mes in 4 vierkante torentjes en halveer deze in de hoogte, zodat er 8 kubusjes ontstaan. Snijd elk kubusje doormidden, zodat er 8 onder- en 8 bovenkanten ontstaan. Bedruppel elke onderkant met kirsch (houd 1 eetlepel kirsch over voor het glazuur). Smeer op elke onderkant een beetje kersenslagroom en leg er 2-3 kersen op. Bedek elke onderkant met een bovenkant. Roer de poedersuiker om met de laatste eetlepel kirsch tot een dikke gladde pasta zonder korrels (het glazuur). Bestrijk de bovenkanten ermee. Leg op elk stukje een kers. Rasp met een dunschiller mooie krullen van de chocolade en garneer de petitfours met chocokrullen.
- 1 Beker Slagroom (125 Ml)
- 1 Pot Kersen Zonder Pit Op Siroop (350 G)
- 1/2 Chocoladecake (a 450 G)
- 2 Eetlepels Kirsch (kersenlikeur, Slijter)
- 150 G Poedersuiker
- 50 G Pure Chocolade