Chocolade-Pindakaastaart Volgens Amerikaans Recept
Aantal personen: 12 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C). Vet de springvormen in. Bereiding Klop de boter met de pindakaas romig. Klop de suiker erdoor. Voeg één voor één de eieren toe en klop door tot ieder ei goed is opgenomen. Roer het bakmeel met het zout door het beslag en klop vervolgens de karnemelk erdoor zodat de cake niet te droog wordt. Verdeel het beslag over de 3 vormen. Bak de cakes ca. 25 minuten. Ze zijn gaar als een satéprikker, in de cake geprikt, er weer droog uitkomt. Laat de cakes op een rooster afkoelen. Maak intussen de vulling: Hak de chocolade in stukjes. Breng de room met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de chocolade er in smelten. Roer als laatste de pindakaas erdoor en laat de vulling afkoelen. Stapel de cakes op elkaar, met tussen elke cake een laag vulling. Roer de ingrediënten voor het glazuur glad en bestrijk de boven- en zijkant van de taart ermee. Garneer de taart met cookies, pinda’s en chocolade. Serveer tips - De taart wordt het lekkerst als je de vulling een nacht op laat stijven. Ook de cakes kun je een dag van tevoren bereiden. - Je kunt, als je geen 3 springvormen hebt, ook 1 grote taart maken en deze in drie lagen snijden. Houd dan wel rekening met een langere baktijd (ca. 1 uur).
- Voor De Cakes:
- 150 Gr Boter
- 120 Gr Calvé Pindakaas
- 500 Gr Rietsuiker
- 4 Eieren
- 600 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- Halve Tl Zout
- 2.5 Dl Karnemelk
- Voor De Vulling
- 350 Gr Pure Chocolade
- 0.5 L Slagroom
- 120 Gr Rietsuiker
- 120 Gr Calvé Pindakaas
- Voor Het Glazuur:
- 325 Gr Roomkaas
- 450 Gr Poedersuiker
- 100 Gr Boter
- 180 Gr Blue Band Finesse (voor Verrijken)
- 1 Zakje Vanillesuiker
- Om Te Garneren: