Chocolademousse Met Banaan En Gember

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Boudewijn Woudsma » Type: Meer van het type: Anders

Chocolademousse Met Banaan En Gember Bereidingwijze

Smelt de in stukjes gebroken chocolade met de rum of de cognac au bain-Marie of in de magnetron. Pureer de bananen met de gember in de foodprocessor of met de staafmixer. Klop er de mascarpone en de basterdsuiker door. Klop er beetje bij beetje de gesmolten chocolade door. Schep de krokant door de chocolademousse en schep in een grote schaal of in eenpersoonsschaaltjes of coupes en zet minstens een uur afgedekt in de koelkast om op te stijven. Laat de mousse op kamertemperatuur komen, garneer met toefjes slagroom en bestrooi met wat krokant.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gram Pure Chocolade
  • 1 Glas Cognac
  • 2 Bananen
  • 1 El Gember In Stukjes
  • 250 Gram Mascarpone
  • 2 El Basterdsuiker
  • 2 El Krokant Gemalen Gekarameliseerde Hazelnoten
Probeer ook eens...