Courgettesoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Alie Grimmerink » Type: Meer van het type: Soepen
Bereidingwijze1. Zet een pot op een middelhoog vuur, voeg de olie en ui toe en laat een 7tal minuten zacht koken. 2. Voeg de knoflook toe en laat nog een minuutje verder koken (totdat de geur van de knoflook vrijkomt) 3. Voeg de courgette en de helft van de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. 4. Mix de courgettesoep met de mixer of doe in de blender (laat de courgettesoep eerst afkoelen als u een blender gebruikt!) 5. Indien u een blender gebruik, die de soep dan terug in de pot. 6. Voeg de rest van de kippenbouillon toe en breng opnieuw aan de kook. 7. Roer de kerrie poeder, zout en peper onder de kokosnoot melk en roer onder de soep. 8. Blijf roeren tot de soep kookt, proef en voeg indien nodig meer peper, zout of kerrie poeder toe.
- 500 Gr Courgettem
- 1 Fijngehakte Ui
- 4 Teentjes Knoflook
- 2 El Olijfolie
- 450 Ml Kippenboullion
- 400 Ml Kokosmelk
- 1 El Keriepoeder
- Peper En Zout