Curry Met Lamsgehaktballetjes En Tomaat

Aantal personen: 4 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Rijst

Curry Met Lamsgehaktballetjes En Tomaat Bereidingwijze

Verwerk de lamsblokjes eventueel tot gehakt. Doe het gehakt, 1 theelepel garam massala, het komijnpoeder, het chilipoeder, het kaneelpoeder, de helft van de koriander en wat peper en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar. Draai er 24 balletjes van. Leg ze naast elkaar op een plat bord en zet ze 30 minuten in de koelkast. Hak de amandelen fijn. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de ui met ½ theelepel garam massala in het braadvet in circa 3 minuten glazig. Roer de tomatenpuree en 2½ dl water erdoor. Breng de saus aan de kook en roer de amandelen erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de gehaktballetjes in de pan en verwarm het gerecht nog circa 5 minuten op laag vuur. Strooi de rest van de koriander erover. Lekker met een geurige basmatirijst of pilav-rijst en spinazie.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gram Lamsgehakt
  • 1 1/2 Theelepel Garam Masala Of Kerriepoeder
  • 1/4 Theelepel Komijnpoeder
  • 1/4 Theelepel Chilipoeder
  • 1/4 Theelepel Kaneelpoeder
  • 1 Eetlepel Fijngehakte Koriander
  • Peper En Zout
  • 150 Gram Gerookte Amandelen
  • 1 Ui
  • 1 Eetlepel Olie
  • 1 Blikje Tomatenpuree
Probeer ook eens...