Doperwtjessoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeSmoor de ui en de gember in een scheut olijfolie tot de ui glazig is. Voeg de doperwtjes toe en laat ze 10 minuten op een laag vuur garen. Voeg de bouillon en de suiker toe, zet het vuur hoger en laat de soep even goed doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat het geheel iets afkoelen. Pureer de soep met de staafmixer. Meng de zure room met citroenrasp en citroensap en de fijngesneden muntblaadjes. Serveer de soep koud of warm met een flinke schep van het room-muntmengsel.
- Ui, Fijngesnipperd
- Stukje Vers Geraspte Gember (2 Cm)
- Olijfolie
- 450 Gr Doperwtjes
- 500 Dl Kruidenbouillon
- 1 El Suiker
- 200 Ml Zure Room
- Rasp En Sap Van 1 Citroen
- Handvol Muntblaadjes