Eendenborst In Rozemarijnsaus

Aantal personen: 2 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Eendenborst In Rozemarijnsaus Bereidingwijze

Bereid de saus door de brunoise van wortel en de sjalot aan te stoven. Blussen met de rode wijn, de demiglace toevoegen. Enkele takjes rozemarijn toevoegen, niet te veel, de smaak is sterk ! De broccoli gaarkoken, een viertal mooie stukjes houden voor latere versiering. De deegwaren koken zoals gewoonlijk, mengen met de bechamelsaus en stukjes broccoli. Op smaak brengen. Onmiddellijk in geoliede ringen drukken om platte koekjes te vormen. Als de noedelspakketjes afgekoeld zijn paneren zoals kroketten. De eendenborsten bakken zoals een biefstuk, velkant eerst, vet weggieten. Tien minuten baktijd is ongeveer voldoende om de borstfilets nog een iets rosé te houden. Enkele minuten laten rusten vooraleer aan te snijden. De deegwaren kroketten bakken in de frituur maar beter nog gewoon in boter. De saus doorzeven en een spiegel maken op het bord. Het gesneden eendenvlees er opschikken , er een kroket bijleggen en een stukje broccoli. Versieren met een takje rozemarijn.

Boodschappenlijstje
  • 2 Eendenborsten
  • 200 Gram Fijne Noedels
  • Enkele Lepels Stevige Bechamelsaus
  • 6 Stukjes Broccoli
  • 4 Dl Demi Glace (stevige Vleessaus)
  • Het Nodige Om Te Paneren
  • Enkele Takjes Rozemarijn
  • 2 Dl Rode Wijn
  • 2 Sjaloten
  • 1 Wortel
Probeer ook eens...