Eendenborst Met Kersensaus
Aantal personen: 2 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeKruid de eendenborst filets flink met peper en wat zout. Maak de venkel schoon en stoom/kook deze samen met de broccoli. Bak de eendenborst filets in boter en een scheutje olie zo'n 8 minuten op de velkant, zet na 6 minuten het vuur minder, bak ze daarna nog even op de vleeskant. Neem uit de pan en laat rusten tussen alu-folie. Blus de pan met de whisky en laat volledig inkoken, giet de wildfond nu in de pan, kruid met kaneel, tijm en breng aan de kook, roer er de kersengelei door en werk af met een scheutje room. Kruid tenslotte af met peper en wat zout. Snijd het vlees in plakjes en dresseer het samen met de gestoomde groenten op warme borden, lepel er de saus over
- 1 Eendenborst Filet
- 200 Gr Broccoli
- 1 Venkelknol
- 2 Dl Wildfond
- 1 El Kersengelei
- Scheutje Whisky
- Scheutje Room
- Snuifje Kaneel
- Verse Tijm
- Boter En Olie
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout