Eendenfilet Met Steranijs-mayonaise
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 30 min Bereidingswijze 1 Pers de citroen uit. Zeef het sap. Breng het aan de kook met de steranijs. Zet van het vuur, dek af en laat afkoelen. Zeef nogmaals. 2 Roer het ei los met de mosterd,het citroensap, peper en zout. Leng aan met de olijfolie en roer goed glad (zoals voor een gewone mayonaise). Zet koel weg. 3 Haal het vel van de eendenfilets. Snij ze in fijne repen. Bestrijk ze met olijfolie en rijg ze op houten spiesjes. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. 4 Zet ze 10 tot 15 minuten in de oven op 180° C, al naargelang u van rosé of doorbakken vlees houdt. 5 Werk af met de sesamzaadjes. Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde anijsmayonaise.
- 2 Eendenfilets
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 1 Eetlepel Geroosterde Sesamzaadjes
- Peper En Zout
- Voor De Steranijsmayonaise
- 3 Stukjes Steranijs
- 1 Citroen
- 1 Ei
- 1 Eetlepel Mosterd