Kalfsblanquette
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 40 min Bereidingswijze STAP 1 Snij het kalfsvlees in kleine stukken en bak het aan in wat boter in een grote gietijzeren pan. STAP 2 Maak 1 ui, 1 wortel, de prei en de selder schoon. Bind een tijmtak, 1 laurierblad en wat peterseliestengels samen met keukentouw voor het kruidentuiltje. Steek de kruidnagel in de andere ui. STAP 3 Doe de hoger vermelde groenten (ongesneden) bij het vlees en voeg 2 liter water toe. Breng aan de kook en kruid met peper en zout. Laat 20 à 30 minuten garen onder deksel. STAP 4 Pel de zilveruitjes, maak de 2 overige wortelen schoon en snij ze in plakjes. Besprenkel de wortel en de zilveruitjes met water, laat ze 1 minuutje koken in een sauteuse (pan met deksel) met 20 g boter en een snuifje zout. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Voeg ze bij de zilveruitjes en de wortelen. STAP 5 Zeef het kalfsvlees en verwijder de groenten, hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Hou de kalfsbouillon apart. Smelt 50 g boter in de gietijzeren pan en voeg er de bloem bij. Blus met de kalfsbouillon en laat al roerend indikken. Voeg er 2 dl room bij en laat nog even goed warmen. Breng op smaak met peper en zout en voeg er het vlees, de wortelen, de zilveruitjes en de champignons bij.
- 1 Kilo Kalfsvlees (bij Voorkeur Schouder, Borst Of Nek)
- 2 Uien
- 3 Wortelen
- 2 Prei
- 1 Kleine Witte Selderijknol
- 1 Kruidentuiltje (tijmtak, Laurierblad, Peterselie)
- 25 Gram Gehakte Peterselie
- 125 Gram Kleine Uitjes (zilveruitjes)
- 150 Gram Champignons
- 20 Gram Boter
- 1 Kruidnagel
- Voor De Saus:
- 50 Gram Boter
- 40 Gram Bloem
- 2 Dl Room