Zalmsteaks Met Basilicumsaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeAardappelen in kokend water met zout 10-15 min. koken. Aardappelen afgieten en aan spiesjes rijgen. Aardappelen met olie bestrijken, met zout en peper bestrooien en boven barbecue ± 15 min. roosteren. Basilicum met citroensap, zout, peper en 5 el olijfolie pureren. Zalm met 1 el olie bestrijken en met zout en peper bestrooien. Zalm op barbecue (of onder hete grill) aan elke kant 4-5 min. roosteren. Zalm moet niet te gaar zijn, dan is hij te droog. Zalm met basilicumsaus en aardappelspiesjes serveren.
- 4 Moten Zalm á ± 200 G
- 35 Gram Verse Basilicumblaadjes
- 1 Eetlepel Citroensap
- Zout En Peper
- 6 Eetlepels Olijfolie
- Voor De Aardappelspiesjes:
- 16 Kleine Krielaardappelen, Ongeschild
- 3 Eetlepels Olijfolie