Quiche Met Camembert En Hazelnoten
Aantal personen: 6 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Hartige taarten
Bereidingwijze15min voorbereiden - 35min bereiden - 1:30uur wachten Doe voor het deeg de bloem, suiker en boter in een foodprocessor en laat de machine draaien tot het mengsel de consistentie van fijn broodkruim heeft. Doe de hazelnoten erbij en bind het deeg door er een paar theelepels ijskoud water aan toe te voegen. Kneed het tot een bal en leg het deeg ongeveer een uur in de koelkast. Rol het deeg uit, bekleed er een quichevorm met een doorsnede van 22 cm mee (het deeg is wat meer dan je nodig hebt, dat is om het uitrollen te vergemakkelijken) en zet de vorm 30 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. bereidenKlop de eieren, de extra dooier en de room of crème fraîche met een snufje peper door elkaar. Schenk het mengsel op de deegbodem, leg de plakjes vlees en kaas erop en bak de quiche in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin. Neem de quiche uit de oven. Serveer hem warm of laat hem even afkoelen en garneer de borden met een paar blaadjes verse sla.
- 240 Gram Bloem
- 1.5 Eetlepel Poedersuiker
- 120 Gram Zeer Koude Boter, In Blokjes
- 50 Gram Geroosterde Hazelnoten, Gehakt
- 2 Eieren, Plus 1 Eierdooier
- 2 Eetlepels Creme Fraiche Of Slagroom
- 3 Tot 4 Middelgrote Plakjes Viande De Grisons (of Ander Gedroogd Rundvlees Van Goede Kwaliteit)
- 3 Tot 4 Plakjes Camembert (of Mont D'Or, Tome, Of Andere Romige, Niet Al Te Pittige Kaas)