Engelse Pannekoeken

Aantal personen: 2 » Keuken: Engels » Geplaatst door: Martje Grimmerink » Type: Meer van het type: Anders

Engelse Pannekoeken Bereidingwijze

Voorbereiding: Schenk eerst het water in de broodvorm en vervolgens de melk en dan de zonnebloemolie. Strooi de bloem er zo op dat de vloeistof volledig wordt bedekt. Voeg de zout en poedersuiker toe, elk in een eigen hoek van de broodvorm. Maak een kuiltje in het midden van de bloem (maar niet tot aan de vloeistof) en strooi daar de gist in. Zet de machine op deegstand (basisdeeg). Druk op start. Bestrijk twee bakplaten met wat olie. Bereidingswijze: Til de broodvorm aan het einde van de kneedcyclus voorzichtig uit de broodbakmachine en schenk het beslag in een grote kom. Los het zuiveringszout (bakpoeder) op in wat water en roer het door het beslag. Klop het eiwit in een vetvrije kom tot zachte pieken en schep het dan door het beslag. Dek het beslag af met ingevet cellofaan en laat het 30 min rijzen. Verwarm de oven voor op 140 graden. Bestrijk de bodem van een koekenpan met wat olie en verwarm de pan op laag vuur. Schep flinke eetlepels beslag in de hete pan. Houd voldoende tussenruimte zodat het beslag kan uitlopen. Bak de pikelets tot ze er bovenop niet langer nat uitzien en zich daar veel kleine gaatjes vertonen. Keer ze om als de onderkant goudbruin is en bak ze lichtbruin. Vouw de gare pikelets in een theedoek en houd ze warm in de oven. Bak de rest van de pikelets.

Boodschappenlijstje
  • 140 Ml Water
  • 140 Ml Melk
  • 1 Eetlepel Zonnebloemolie
  • 225 Gram Bloem
  • 1 Theelepel Zout
  • 1 Theelepel Poedersuiker
  • 1 1/2 Theelepel Instantgist
  • 1/2 Theelepel Zuiveringszout
  • 4 Eetlepels Water
  • 1 Stuks Eiwit
Probeer ook eens...