Engelse Pie Gevuld Met Uien En Rundvlees
Aantal personen: 2 » Keuken: Engels » Geplaatst door: Martje Grimmerink » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeHet vlees kruiden met peper en zout en in grove dobbelstenen snijden. De uien in ringen snijden. De boter in een braadpan laten uitbruisen en hierin op hoog vuur het vlees rondom aanbraden. Het vlees uit de pan nemen en even apart houden. In de braadjus de uien licht glazig laten bakken. Bestrooien met de bloem en verder op hoog vuur lichtbruin bakken. Het vlees en de kruiden erbij doen en afblussen met de port en de bouillon. Het geheel aan de kook brengen en afgesloten met een deksel op de pan 11/2 uur laten stoven of totdat het vlees gaar is. In de tussentijd de broodmix met 11/2 deciliter lauw water een brooddeeg bereiden. Op een warme plaats afgedekt met een doek 45 minuten laten rijzen. Dan terugslaan en licht kneden, afdekken en weer laten rijzen. Als het vlees gaar is, deze zo snel mogelijk laten afkoelen. bv. in de vriezer. Nu een bakblik of quichevorm licht invetten met boter. Het deeg uitrollen tot 2 ronde lappen 5 centimeter groter dan het bakblik of quichevorm. 1 plak in het bakblik leggen en overal goed aandrukken. Hierop de afgekoelde vulling scheppen en de randen licht bestrijken met wat water. Hierop de andere plak leggen en goed aandrukken. De randen goed in elkaar vouwen met duim en wijsvinger. Nu 20 minuten op een warme plaats laten rusten. De oven voorverwarmen op 200 graden en de pastei in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar bakken. De pastei op de bakplaat laten afkoelen en lauwwarm serveren.
- 1/2 Pak Wittebroodmix
- 1 1/2 Dl Water
- 450 Gram Runderlappen
- 30 Gram Boter
- 6 Stuks Uien
- 1 Dl Rode Port
- 30 Gram Bloem
- 4 Dl Runderbouillon
- 1 Takje Tijm
- 1 Takje Rozemarijn
- 1/2 Theelepel Gedroogde Oregano
- Peper En Zout