Flensjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: TILLY2009 » Type: Meer van het type: Anders

Flensjes Bereidingwijze

Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng in een andere kom de eieren en de melk. Giet het mengsel in het kuiltje van de bloem en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Dek de kom af met plasticfolie en laat hem 30 minuten staan. Verwarm ondertussen de oven voor tot 120 °C. Zet een crępepan of koekenpan met antiaanbaklaag van 20 cm in doorsnede op een gematigd vuur. Vet hem licht in met de gesmolten boter. Schenk 60 ml beslag in de pan en laat het gelijkmatig uitlopen over de bodem. Bak het beslag 1 minuut of tot het flensje aan de onderkant goudbruin is. Keer het flensje om en bak de andere kant 30 seconden. Haal het flensje uit de pan, leg hem in de oven en houd hem warm onder aluminiumfolie. Doe hetzelfde met het overige beslag tot je acht flensjes hebt. Vouw de flensjes tweemaal dubbel en serveer ze met ahornsiroop of suiker en met citroenschijfjes ernaast.

Boodschappenlijstje
  • 60 G Bloem
  • 2 Eieren
  • 2 Eieren
  • Gesmolten Boter, Om In Te Vetten
  • Ahornsiroop, Om Erbij Te Serveren (naar Keuze)
  • Kristalsuiker, Om Erover Te Strooien (naar Keuze)
  • Citroenschijfjes, Om Erbij Te Serveren (naar Keuze)
Probeer ook eens...