Franse Tomatentaart Van Guylaine

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Mathijn Geesien » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Franse Tomatentaart Van Guylaine Bereidingwijze

Oorbereiding Ontrol het deeg en leg het in de vorm. Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste laagje weg. Rasp de Gruyèrekaas. Verwarm de oven voor op 200° C. Bereidingswijze Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit los met een flinke laag geraspte Gruyère of Comté. Leg daarop in één laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen. Bestrooi met peper, zout en Provençaalse kruiden. Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie. Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.

Boodschappenlijstje
  • 1 Rol Bladerdeeg
  • 6-8 Stevige Rijpe Tomaten
  • Scherpe Dijonmosterd (of Rode Provençaalse Mosterd Met Paprika)
  • 200 Gr Gruyère (of Comtékaas)
  • Gedroogde Provençaalse Kruiden
  • Pittige Olijfolie Voor Pizzas
Probeer ook eens...