Friese Drabbelkoeken

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Friese Drabbelkoeken Bereidingwijze

Zeef de bloem met het boekweitmeel boven een kom en doe het zout, de suiker, de kaneel en het ei erbij. Voeg - scheutje voor scheutje - goed roerend de melk toe en roer alles tot een mooi glad beslag. Verhit de boter in een steelpannetje met dikke bodem. Doe 2 eetlepels beslag in het trechtertje en draai het langzaam rond boven het pannetje, zodat van sliertjes beslag een soort vogelnestje ontstaat. Bak de drabbelkoek aan beide kanten goudbruin en haal de koek dan met een schuimspaan uit het pannetje. Leg de drabbelkoek in een kommetje met keukenpapier. De drabbelkoek krijgt zo de karakteristieke bolle vorm en het vet kan uit de koek druipen. Herhaal alles tot het beslag op is. Bewaar de afgekoelde drabbelkoeken in een goed afgesloten trommel.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Bloem
  • 100 Gr Boekweitmeel
  • Mespuntje Zout
  • 200 Gr Suiker
  • 3 Tl Kaneel
  • 1 Ei
  • 250 Gr Boter
Probeer ook eens...