Gebakken Chocolademousse Met Espresso
Aantal personen: 4 » Keuken: Fusion » Geplaatst door: Hendrik-Jan Kuijer » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeBereiden: Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een (spring)vorm van 24 cm in. Smelt de chocolade ‘au bain marie’. Klop de eiwitten, voeg de suiker toe. Roer de boter door de gesmolten chocolade en vervolgens de eigelen, koffie en cacao. Meng dit tot een gladde massa en voeg dan de eiwit-suikermassa schepje voor schepje toe, tot alles vermengd is. Giet het in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taart er wat sneller uit als je een meer mousse-achtige substantie wilt.
- 200 Gram Donkere Chocolade
- 8 Eieren, Gesplitst
- 175 Gram Suiker
- 125 Gram Boter
- 30 Gram Goede Cacao
- Kopje Espresso