Gecaramelliseerde Appel Met Crème Anglaise

Aantal personen: 4 » Keuken: Fusion » Geplaatst door: Kaatje Vakkert » Type: Meer van het type: Anders

Gecaramelliseerde Appel Met Crème Anglaise Bereidingwijze

Appels schillen, klokhuis eruit halen en dan goed afdrogen met keukenpapier. Van tevoren laat je ongeveer 100 gr. roomboter buiten koelkast op kamertemperatuur komen en dit roer je goed door. Het is niet de bedoeling dat de boter smelt. Smeer de appels in met boter en rol ze door de bruine basterdsuiker. Oven voorverwarmen op 200 graden. Appels in de schaal en ongeveer 10 min in de oven laten bakken Voor de appeldressing gebruik je: 3 dl appelsap, 1 tl gekneusde zwarte peperkorrels, 1 tl gekneusde roze peperkorrels en 1 gebroken vanillestokje Dit gaat over de appels en daarna nog ongeveer 20 min. in oven op 200 gr waar je de appels ongeveer om de 5 min. bedruipt De laatste keer bedruip je de appels met 2 a 3 eetlepels cognac voor een nog betere smaak Dan laat je het 10 min afkoelen maar blijf ze wel bedruipen Ondertussen maak je de Crème Anglaise: 1 gebroken vanillestokje, 2,5 dl room en 2,5 dl volle melk Dit breng je aan de kook Daarnaast doe je 50 gr kristalsuiker en 6 geklopte eidooiers Dan ongeveer 1/3 van de room/melk bij de eiers kloppen en daarna gooi je alles terug bij de room Blijf op een laag vuur roeren, ongeveer 15 a 20 min. (niet koken) De saus lauw opdienen Serveer de appels met appelsaus op het bordje en aan de andere kant Crème Anglaise en een sauskom met de overige Anglaise

Boodschappenlijstje
  • 6 Granny Smiths
  • Appelsap
  • Peperkorrels
  • 1 Vanillestokje
  • Cognac
  • 2.5 Dl Room
  • 2.5 Dl Melk
  • Roomboter
Probeer ook eens...