Gefrituurde Mosselen
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeSnijd de komkommer in de lengte in vieren en dan in plakjes. Was de sla, maak de bladeren droog en snijd ze in repen. Meng in een diep bord de bloem met het paprikapoeder, de Italiaanse kruiden en zout en peper. Wentel de mosselen in gedeelten door het bloemmengsel. Verhit de olijfolie in een wok of braadpan tot er een lichte damp afkomt en frituur steeds een kwart van de mosselen in 3 - 4 minuten knapperig bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet bekleed met keukenpapier uitlekken. Meng de repen sla luchtig met de rucola, komkommer en 2 - 3 eetlepels dressing. Verdeel de salade over vier diepe borden en leg de gefrituurde mosselen erop. Lekker met ciabatta en Bertolli Pesto Rosso.
- Kleine Komkommer
- Krop Romaanse Sla
- 75 Gr Rucola
- 0.25 Fles Bertolli Balsamico Saladedressing
- 50 Gr Bloem
- 1 El Milde Paprikapoeder
- 2 El Gedroogde Italiaanse Kruiden
- 250 Gr Gekookte Mosselen
- 200 Ml Bertolli Originale Extra Vergine Olijfolie
- Zout & Peper Uit De Molen