Gegratineerde Tomaat Met Gehaktvulling

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Anders

Gegratineerde Tomaat Met Gehaktvulling Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 200°C snipper de sjalot fijn Smelt 1/2 van de boter in een pan en stoof de sjalot glazig (zonder te kleuren) Laat de sjalot afkoelen Meng het gehakt met het verse broodkruim, de afgekoelde sjalot en het ei Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot (niet te veel zout gebruiken) Halveer de tomaten en hol ze uit Strooi zout en peper aan de binnenkant van de tomaten en keer ze om. Laat ze enkel minuten uitlekken Vul de uitgeholde tomaten met de gehakvulling (met een koffielepel gaat dit het handigst) Boter een ovenschaal in en schik hierop de gevulde tomaten Zet de tomaten in een oven van 200°C gedurende 10 minuten om te garen en te kleuren Prik met een mes in het midden van het gehakt. Als het mes er proper uitkomt, zijn de tomaten gaar Pluk de peterselie en bewaar in koud water tot het moment van opdienen

Boodschappenlijstje
  • 10 Middelgrote Tomaten
  • 5 Dl Tomatensaua
  • 500 Gram Gehakt
  • 250 Gram Vers Wit Broodkruim
  • 1 Ei
  • 50 Gram Sjalot
  • 50 Gram Boter
  • 50 Gram Peterselie
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
Probeer ook eens...