Gestoofde Marokkaanse Kip

Aantal personen: 4 » Keuken: Marokkaans » Geplaatst door: Fien Warnderink » Type: Meer van het type: Anders

Gestoofde Marokkaanse Kip Bereidingwijze

Kip met zout bestrooien en in een grote koekenpan op matig Ui, knoflook, wortel en selderij in de koekenpan sauteren. Als de groenten gaar zijn gember, paprikapoeder, komijn, oregano, cayennepeper en kurkuma erdoor roeren en al roerend 1 minuut bakken. Vervolgens bouillon en passata erdoor roeren. De kip weer in de pan doen, het vuur laag zetten en 10 minuten zachtjes laten sudderen. Kikkererwten en courgette aan de pan toevoegen en zachtjes aan de kook brengen, De pan afdekken en 15 minuten laten sudderen tot de courgette gaar is. Citroensap erdoor roeren en serveren.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Kipfilet In Blokjes
  • 1 Dessertlepel Zout
  • 1 Stuks Ui, Versnipperd
  • 2 Teentjes Knoflook, Gehakt
  • 2 Stuks Wortels, In Plakjes
  • 2 Stengels Bleekselderij, In Plakjes
  • Stuk Gemberwortel, Fijngehakt
  • 1/2 Theelepel Paprikapoeder
  • 3/4 Theelepel Komijn
  • 1/2 Theelepel Gedroogde Oregano
  • 1/4 Theelepel Cayennepeper
  • 1/4 Theelepel Kurkuma
  • 350 Ml Kipbouillon
  • 250 Gram Passata
  • 1/2 Blik (400 Gr) Kikkererwten
  • 1 Stuks Courgette In Plakjes
  • 1 Eetlepel Citroensap
Probeer ook eens...