Marokkaanse Rijst Met Kip Stukjes
Aantal personen: 2 » Keuken: Marokkaans » Geplaatst door: Marysa Eertink » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeBegin met het bereiden van de marinade door de volgende ingrediënten met elkaar te mengen: zonnebloemolie, komijn, zout, peper, teentje knoflook (fijn geperst), paprikapoeder, saffraan, rozemarijn (fijngesneden). Pers 1/4 citroen over de marinade en meng het geheel goed door elkaar. Indien je een rijstkoker hebt, plaats je het gewenste aantal gram rijst in de koker. Indien je geen rijstkoker hebt gewoon een pan pakken en de rijst in de pan doen met wat water koken. Snijd het kipfilet in blokjes en plaats het in de marinade. Laat het minimaal 30 minuten marineren. Rijg de blokjes kipfilet aan de sateprikkers en plaats ze op de gril of in een pan totdat ze aan alle kanten mooi goudbruin zijn. Snijd de paprika in reepjes van 1,5 cm en bak deze circa 5 tot 10 min. in een pan met olie of boter.
- 300 Gram Kipfilet
- 2 El Zonnebloemolie
- 1 Theelepel Komijn
- 1/4 Theelepel Zout
- 1/4 Theelepel Peper
- 1 1/2 Teen Knoflook
- 2 Theelepel Paprikapoeder
- 1/2 Theelepel Saffraan
- 1/4 Stuks Citroen
- 2 Steeltjes Rozemarijn
- 1 Stuks Paprika (naar Keuze)