Gewokte Mie Met Paprika En Ei
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Roerbakken
BereidingwijzeKook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de noedels af, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken. Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine stukjes. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat olie in en wok hierin de paprikastukjes 3 minuten. Roerbak dan de roerbakgroenten en de doperwtjes 3 minuten mee. Klop het ei snel los. Schenk het bij de roerbakgroenten en roer tot het ei is gestold. Meng vervolgens een ½ dl water en de boemboe door de groenten in de wok, schep de mie en de hamblokjes erdoor en wok alles nog eens 2 minuten. Serveer de gewokte mie met paprika en roerei in diepe borden of kommen. Zet voor de liefhebbers Conimex Sambal, Ketjap, Atjar, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel.
- Halve Zak Conimex Mie Nestjes
- 2 Paprika's (rood, Groen En/of Geel)
- Conimex Wok Olie
- 200 Gr Roerbakgroenten
- 200 Gr Doperwtjes (diepvries)
- 1 Ei
- 1 Bakje Conimex Boemboe Voor Bahmi
- 150 Gr Hamblokjes